KAIP PRISIJAUKINTI KORĖJIETIŠKĄ 

ODOS PRIEŽIŪROS RITUALĄ

Kruopštus odos priežiūros ritualas yra daugiau nei kasdienybė – tai gyvenimo būdas. Nors atrodo komplikuotas, tačiau korėjietiškas ritualas remiasi labai paprastais principais, o kelias į švytinčią odą yra grįstas kruopščiu odos prausimu, švelniu šveitimu, odos subalansavimu bei gausiu pridrėkinimu.

I. Dvigubas odos prausimas

Dvigubo prausimo technika leidžia efektyviai ir itin švelniai pašalinti nešvarumus, netrinant odos servetėlėmis ar vatos diskeliais ir nepažeidžiant jos pH. Odos valymas prasideda nuo aliejinio ar balzaminio prausiklio, kurie tobulai nuvalo makiažą bei saulės kremą. Visame pasaulyje populiarus Purito From Green Cleansing Oil prausiklis apjungia visą puokštę natūralių aliejų, yra itin švelnus odai, nedirgina akių bei puikiai emulsifikuojasi sąlytyje su vandeniu, taigi jį lengva nuplauti. Tuo tarpu I‘m From Fig Cleansing Balm šerbetą primenantis valomasis balzamas, praturtintas figų ekstraktu, peptidais ir amino rūgštimis, vos prisilietus pavirsta lengvučiu aliejumi, itin efektyviai ištirpdančiu net vandeniui atsparų makiažą. 

Odos valymo ritualas užbaigiamas švelniu geliniu arba kreminiu prausikliu, kuris galutinai išvalo poras. Maloniai odą glostantis Purito From Green Deep Foaming Cleanser kreminis prausiklis, kurio pagrindą sudaro natūralūs azijietiškos centelės ir saldymedžio šaknies ekstraktai, yra puikus pairinkimas sausai, dehidratuotai ir jautriai odai. Riebiaodėms patiks gaivus gelinis prausiklis, toks kaip greipfrutais ir arbatmedžio aliejumi praturtintas Purito Defence Barrier pH Cleanser

II. Odos šveitimas ir porų valymas

Korėjoje ypač populiarūs rūgštiniai tonikai ir geliai, kurie nedirgindami odos ją atnaujina, padeda pašalinti negyvas odos ląsteles bei sumažinti šerpetojimus ir spuogelius. Priklausomai nuo AHA, BHA ir PHA rūgščių koncentracijos, šios priemonės gali būti naudojamos kasdien arba kelis kartus per savaitę. Sausos ir jautrios odos savininkės įvertins Benton PHA Peeling Toner priemonę su itin švelnia laktobiono rūgštimi, kuri švelniai ištirpdo negyvų ląstelių jungtis bei padeda odai įsisavinti drėgmę. Aknės kontrolei pasitarnaus salicilo rūgštimi ir pelyno ekstraktu praturtintas Purito BHA Dead Skin Moisture Gel gelis, kuris švelniai valo poras ir gydo aknės paliktas dėmeles bei randelius.

III. Odos subalansavimas ir paruošimas drėkinimui 

Korėjoje įprasta švarią odą palepinti toniku ar esencija, kadangi oda yra kaip kempinė – jos gebėjimas sugerti padidėja pradžioje ją lengvai sudrėkinus. Populiariausi – raminantys ir drėkinantys tonikai, tokie kaip jautrios odos savininkių ypač vertinamas Purito Centella Unscented Toner arba dehidratuoros odos geriausias draugas Pyunkang Yul Essence Toner.


Esencija, savo konsistencija panaši į toniką, yra koncentruota vieno ar kelių ingredientų bomba. I‘m From Mugwort Essence, sudaryta iš 100% aukščiausios kokybės pelyno ekstrakto, efektyviai detoksikuoja, malšina uždegimus bei primaitina odą būtinais mineralais. Tuo tarpu pigmentuotai odai pagalbą suteiks Purito Fermented Complex 94 Boosting Essence, kurios 94% sudaro fermentuoti ekstraktai ir probiotikai, gausūs baltymų, mineralų ir amino rūgščių.  

IV. Koncentruotas odos rūpesčių sprendimas

Serumas yra labiausiai koncentruota odos priežiūros priemonė, užpildyta aktyviais ingredientais ir ekstraktais, kurie padeda įveikti specifines odos problemas. Serumams dažniausiai būdinga lengva tekstūra, jie greitai susigeria, o serumo pasirinkimas turėtų priklausyti nuo norimų išspęsti odos rūpesčių. Purito Centella Unscented Serum jautriai ir paraudusiai odai sugrąžins ramybę, Pyunkang Yul Moisture Serum padės pasiekti optimalų drėgmės balansą, o Benton Tea Tree Serum kompleksiškai gydys aknės padarinius. Norėdamos spręsti kelias problemas iš karto, serumus drąsiai sluoksniuokite, pradėdamos nuo lengviausios tekstūros priemonės. 

V. Odos drėkinimas ir maitinimas

Veido kremai užrakina drėgmę odoje, maitina ląsteles, apsaugo odą nuo aplinkos veiksnių bei neleidžia jai dehidratuoti. Kremą reikėtų rinktis atsižvelgiant į odos tipą ir metų laiką, bei neužmirštant, kad tiek sausai, tiek riebiai odai būtinas sveiką odos balansą užtikrinantis drėkinimas. Lengvas iUNIK Centella Calming Gel Cream gelinis drėkiklis su centele, arbatmedžiu ir niacinamidu neapsunkins riebios ir mišrios odos, jautriaodės įvertins I‘m From Mugwort Cream, kuriame raminantis pelyno ekstraktas sudaro net 73% sudėties, o brandžios ir sausos odos savininkėms patiks tamanų ir makadamijos aliejais praturtintas Sioris Deep In A Barrier Cream kremas. 

VI. Apsauga nuo UV spindulių

Ryte nereikėtų pamiršti apsaugos nuo UV, kadangi saulė sukelia net 90% priešlaikinio senėjimo ir hiperpigmentacijos padarinių. Klaidinga manyti, kad šias problemas sąlygoja tik tiesioginiai ir kaitrūs saulės spinduliai, kadangi giliausius odos sluoksnius pažeidžiančių UVA spindulių saulės šviesoje yra kelis šimtus kartų daugiau nei įdegį suteikiančių UVB spindulių. Korėjietės gerai žino UV spindulių žalą jaunai ir švytinčiai odai, taigi jų reikalavimai saulės kremų sudėčiai ir technologijai yra išties aukšti. Tarkime, Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF 50 kremas yra toks lengvas ir turtingas naudingų odai medžiagų, jog kartais gali pakeisti net tradicinį dieninį veido kremą. 

VII. Papildoma priežiūra 

Nuo revoliucinių spuogus gydančių priemonių iki tradicinių nuplaunamų ir serumais prisotintų lakštinių kaukių, papildomos priemonės padeda sustiprinti kasdienį odos priežiūros ritualą. Pavyzdžiui, Cosrx Centella Blemish Cream koncentruota gydomoji priemonė užtikrina greitą spuogelių gijimą, o Cosrx Acne Pimple Master Patch hidrokoloidinių spuogų pleistriukai apsaugo nuo pakartotinės infekcijos. Tuo tarpu išties įspūdingas lakštinių kaukių pasirinkimas siūlo greitąją pagalbą visiems odos rūpesčiams – I‘m From Mugwort Sheet Mask nuramins sudirgusią odą, Benton Goodbye Redness Centella Mask Pack padės išgydyti spuogelius ir paraudimus, o Benton Snail Bee High Content Mask Pack suteiks sveiko skaistumo.

Parašykite mums ir mes jums mielai padėsime prisijaukinti savo odos priežiūros ritualą. ❤