MASKNE – KAIP GELBĖTI KAUKIŲ
DĖVĖJIMO NUVARGINTĄ VEIDO ODĄ?

Žodžiai „veido kaukė“ daugeliui mūsų įgavo naują prasmę. Kaskart palikdami jaukią namų erdvę turime pasirūpinti savo ir aplinkinių saugumu, taigi kaukės nešiojimas viešumoje tapo kasdienybe, sukeliančia šiek tiek daugiau nei tik lengvą susierzinimą. Turintiems jautrią odą ar kenčiantiems nuo spuogų apsauginės veido kaukės tapo naujų nemalonumų priežastimi, kurios formulė išties paprasta: mask (kaukė) + acne (aknė) = maskne. Po kauke užrakinta drėgmė, sebumas bei makiažas yra puiki terpė daugintis bakterijoms, taigi spuogai, bėrimai, paūmėjęs raudonis gali paveikti visų tipų odą. Problema išties nemaloni, tačiau ją galima išspręsti tinkamomis prevencinėmis priemonėmis bei raminančia, drėkinančia ir gydančia odos priežiūros rutina.

I. Reguliariai keiskite apsauginę kaukę 

Pirma ir pati svarbiausia taisyklė siekiant išvengti bėrimų – dėvėkite tik švarią apsauginę kaukę. Vienkartinę kaukę keiskite kas 2 – 4 valandas, arba iškart kai ji sudrėksta, o jei naudojate daugkartinę kaukę – kasdien skalbkite ją aukštoje temperatūroje, kad išnaikintumėt visas bakterijas ir virusus. Taip pat atkreipkite dėmesį į kaukės medžiagą – kuo švelnesnė ir natūralesnė medžiaga, tuo mažiau ji erzins odą. Galiausiai, niekada nenaudokite dezinfekuojančių purškalų, kadangi jie iš audinio bakterijų nepašalina bei gali dar labiau suerzinti veido odą. Buitinis patarimas – traktuokite veido kaukę kaip apatinį trikotažą, laikydamiesi švelnumo ir švaros kriterijų. 

II. Švelnus veido prausiklis – būtinas

Dabar labiau nei bet kada svarbu užtikrinti odos švarą, taigi veidą reikėtų nuprausti tiek prieš dėvint veido kaukę, tiek ją nusiėmus. Net jei normaliu atveju ryte nenaudojate veido prausiklio, dėvint kaukę rekomenduojama pašalinti po nakties susikaupusį odos sebumą ir prakaitą, tokiu būdu sumažinant bakterijų kaupimąsi po kauke. Ryte riebiai ir mišriai odai patiks švelnus Sioris Day By Day gelinis prausiklis su vasarinių greipfrutų ir gluosnių žievės ekstraktais, o sausa oda įvertins Sioris Cleanse Me Softly kreminį prausiklį su ekologiškų slyvų vandeniu, alijošiumi ir makadamijos aliejumi. Jeigu prausiklio ryte nenorite naudoti, veidą bent jau nuvalykite švelniai dezinfekuojančiu ir ląstelių atsinaujinimą skatinančiu Sioris Feel So Fresh toniku su guavos ekstraktu, bioflavonoidais ir variu. 


Vakare nepraleiskite progos pasilepinti dvigubu prausimu, kuris ne tik pašalins per dieną susikaupusius nešvarumus, makiažą ir sebumą, bet taip pat giliai išvalys poras ir paruoš odą naudingų medžiagų sugėrimui. Prausimo ritualą pradėkite nuo lengvo aliejinio prausiklio: sausai ir jautriai odai patiks alyvuogių aliejaus pagrindo Purito From Green Cleansing Oil, o riebiai ir mišriai – saulėgrąžų aliejaus pagrindo iUNIK Calendula Complete Cleansing Oil. Antram prausimo etapui galite naudoti tą patį gelinį ar kreminį prausiklį, kurį naudojote ryte.

Korėjietiškos priemonės

III. Nepamirškite lengvo drėkinimo

Didžiulė klaida kovojant su bėrimais – pernelyg išsausinti odą, tokiu būdu pažeidžiant apsauginį barjerą ir atveriant naujas galimybes bakterijų dauginimuisi. Sveikas apsauginis barjeras yra būtina sąlyga odai apsisaugoti nuo neigiamų išorės veiksnių, o jį susitirpinti padės priemonės su pantenoliu, glicerinu, keramidais, azijietiška centele, pelynu, hialurono rūgštimi ir jūros vandeniu. Rinkitės itin švelnius, bekvapius, drėkinančius ir raminančius kremus, tokius kaip lengvos tekstūros I‘m From Mugwort Cream raminantis drėkiklis su koncentruotu pelyno ekstraktu, maitinantis Purito Unscented Recovery kremas su azijietiška centele ir keramidais, ar giliai ląsteles drėkinantis Purito Deep Sea Pure Water kremas-gelis su jūriniais komponentais. 

IV. Suteikite odai ramybės

Neužpulkite odos stipriais aktyviais ingredientais, tokiais kaip glikolio rūgštis, koncentruotas vitaminas C ar stiprus retinolis. Pirma užtikrinkite sveiką odos apsauginį barjerą ir tik tuomet grįžkite prie odą šveičiančių, šviesinančių ir galimai dirginančių priemonių. Siekiant suvaldyti maskne, labai svarbu laikytis paprastos, tačiau veiksmingos odos priežiūros rutinos. Kasdienį odos priežiūros ritualą papildykite efektyviai raminančiomis priemonėmis, tokiomis kaip 100% aukščiausios kokybės pelyno ekstrakto esencija I‘m From Mugwort Essence. Nebijokite švarią veido odą suvilgyti šia stebuklinga esencija kelis ar net daugiau kartų – įlašinkite truputį priemonės į delną ir švelniai ją įtapšnokite į odą, procedūrą pakartodami kelis kartus. Pamatysite kaip pelyne „išmaudyta“ oda akimirksniu taps ramesnė, lygesnė, raudonis ir perštėjimas – numalšintas. Procedūrą galite pakartoti ryte ir vakare, kelias dienas iš eilės, kol maskne pilnai sugis. Jeigu norite bėrimui suduoti dvigubą smūgį – rutiną papildykite pelyno ekstrakte išmirkyta I‘m From Mugwort Sheet Mask lakštine kauke, kuri greitai ir efektyviai nuramins bei detoksikuos net pačią jautriausią, sudirgusią, spuoguotą ir raustančią odą.

Korėjietiškos priemonės

V. Užtikrinkite švelnų bėrimų gydymą

Kaip jau tikriausiai ne kartą girdėjote – niekada nespauskite pilnai nesusiformavusių spuogų, nekrapštykite inkštirų, nelieskite bėrimų. Pernelyg grubus elgesys tik dar labiau pablogins odos situaciją bei galimai paliks randelius. Geriausia, ką galite padaryti, tai patepti iškilusį spuogą tam skirta priemone ir palikti jį gyti. Pavienius spuogelius gydykite taškine Benton Goodbye Redness Spot Cream priemone su sebumą kontroliuojančiu kalaminu, o didesnį plotą užimančius aknės bėrimus tepkite koncentruota Cosrx Centella Blemish Cream priemone su cinku, arbatmedžio aliejumi ir azijietiška centele. Jeigu visgi spuogas net iš tolo šviečia balta viršūnėle, o rankos pačios tiesiasi jį išspausti, švariai ir švelniai pašalinkite susiformavusi spuogą, gerai jį dezinfekuokite ir užklijuokite specialiu spuogų pleistriuku, tokiu kaip Cosrx Acne Pimple Master Patch, kuris padės žaizdelei greičiau užgyti bei užkirs kelią bakterijų plitimui. Kasdienei porų švarai palaikyti puikiai tiks lengvos tekstūros Purito BHA Dead Skin Moisture gelis, praturtintas švelnia salicilo rūgštimi, alijošiumi, pelyno ir arbatmedžio ekstraktais.

VI. Atsisakykite sunkaus makiažo

Galiausiai, dėvėdami kaukę rinkitės lengvą makiažą, o dar geriau – leiskite odai kvėpuoti ir apsiribokite paakių maskuokliu bei blakstienų tušu. Tačiau jei pilno makiažo atsisakyti nenorite, vakare būtinai jį kruopščiai nuvalykite bei palepinkite odą raminančiomis ir drėkinančiomis priemonėmis. Kasdienę ryto ir vakaro rutiną puikiai papildys sveiko švytėjimo suteikiantis Sioris A Calming Day Ampoule serumas su citrinvyčio uogų ir medetkų ekstraktais, raminantis ir skaistinantis Purito Centella Unscented serumas, praturtintas itin koncentruotu azijietiškos centelės ekstraktu, žaliąja arbata, niacinamidu ir pantenoliu, ar spuogelius gydantis vandens lengvumo iUNIK Tea Tree Relief serumas su arbatmedžiu ir įvairiais augalų daigais. 

Korėjietiškos priemonės

Parašykite mums ir mes jums mielai patarsime kaip susiplanuoti savo maskne įveikimo ritualą. ❤